Održavanje platnenih pelena

Slikovne upute napravljene su da bi mamama koje još nemaju iskustva sa platnenim pelenama vizualno predočili kako to otprilike izgleda.

Prije početka presvlačenja pripremite sve što Vam je potrebno:

  • platnena pelena
  • zaštitne gaćice
  • vlažne maramice ili vata sa  toplom vodom za čišćenje male guze
  • dodatni uložak ( po potrebi)
  • liner ( nije nužno)
  • krema za guzu ( uz platnene pelene nije potrebno koristiti kremice i masti, a ukoliko ih stavljate činite do u tankom sloju)

Prvo  zlatno pravilo kod bilo koje vrste pelena je: često mijenjajte pelenu ( cca. svaka 3 sata, a po potrebi i češće). Kod brzosućećih pelena potrebno je pripadajući im uložak preklopiti na tri djela i umetnuti u pelenu kroz džep. Ovo se ne odnosi na fitted pelene. 1 2 3 Po potrebi se na pelenu stavi extra uložak za dodatno upijanje. Nije ga potrebno uvijek stavljati već samo onda kada duže vrijeme nečete biti u mogućnosti presvući bebu, npr. noću. 4

Ukoliko želite na unutrašnjojst pelene stavite liner za lakše odstranjivanje stolice.

5 6 7 8

Prilikom stavljanja zaštitne gačice jako je bitno da njome prekrijete cijelu pelenu tj. Za platnene pelena ne viri. GDJE SA UPRLJANOM PELENOM ?

9

Pelena se može poprskati otopinom (mješavinom) vode i eteričnog ulja čajevca.  Eterična ulja služe kao sredstvo za dezinfekciju i sprječavaju razvijanje štetnih bakterija. Ako ne koristite linere, možete stolicu isprati mlazom vode, ili odstraniti papirom. Ukoliko je pelena samo pomokrena ispiranje vodom nije potrebno.

10

Pelenu stavite na mjesto namijenjeno za to – plastičnu kantu s poklopcem dok čekaju na pranje.

Kako smanjiti veličinu pelene ( pelenu je potrebno podesiti na određenu veličinu prije stavljanja na bebu):

Prikazane su tri veličine na koje se može podesiti platnena pelena.

11

Imaju tri reda poprečnih drukera koji služe za smanjivanje dubine pelene. Ako ih ostavite raskopčane onda je veličina pelene L.

12

Ukoliko pelenu želite smanjiti spojite gornji druker sa jednih od donja dva- ovisno o tome koliko želite smanjiti pelenu.

13 14

A za što veće smanjivanje pelene u struku desno krilce pelene zakopča se što više na lijevu stranu ( ovo smanjivanj se radi kada  je pelena na bebi)

15

i onda se lijevo krilce zakopča na drukere koji se nalaze na desnom krilcu.

Kontakt

Doverska 40, 21000 Split, Hrvatska
+385 (0)91 571 3838
info@dodoty.com
tabita

Pratite nas